Eile avaldatud intervjuus ajalehele The Sun ütles Trump, et May Brexiti-plaan jätab Suurbritannia Euroopa Liidule liiga lähedale USA-ga vabakaubandusleppe sõlmimiseks, vahendab Reuters.

Vaid tunde varem viitas May pidulikul õhtusöögil Trumpi esimese ametliku visiidi auks Suurbritanniasse otseselt kokkuleppele Washingtoniga. May ülistas ka kahe liitlase vahelist sõprust.

„Kui nad teevad sellise kokkuleppe, ajame me asju Euroopa Liiduga selle asemel, et ajada asju Ühendkuningriigiga, nii et see ilmselt tapab selle kokkuleppe,” ütles Trump The Sunile.

Trump noomis Mayd tema Brexiti-alaste nõuannete eiramise eest ja selle eest, et ei ole usutavalt ähvardanud läbirääkimistelt minema kõndida.

„Mina oleksin teinud seda väga teistmoodi,” ütles Trump The Sunile. „Ma tegelikult ütlesin Theresa Mayle, kuidas seda teha, aga ta ei kuulanud mind.”

Paar päeva varem lahkus Suurbritannia valitsusest kaks ministrit protestiks May plaanide vastu kaubanduse vallas Euroopa Liiduga pärast Brexitit.

Trump ütles, et üks neist, endine välisminister Boris Johnson oleks suurepärane peaminister.

Pärast The Suni artikli avaldamist ütles Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders, et Trump austab Mayd väga, ning lisas, et Trump ütles intervjuus, et May on väga hea inimene ja Trump ei ole kunagi May kohta midagi halba öelnud.

Enne The Suni intervjuu avaldamist võõrustas May Trumpi ja äridelegatsiooni pidulikul õhtusöögil Winston Churchilli sünnikohas Blenheimi palees.

„Härra president, Sir Winston Churchill ütles kunagi, et Ühendriikide omamine meie poolel oli mulle suurim rõõm,” ütles May. „Sõpruse ja koostöö vaimul meie maade, meie juhtide ja meie inimeste vahel, sellel kõige erilisemal suhetest on pikk ja uhke ajalugu.”

May sõnul ei ole USA mitte ainult lähim liitlane, vaid ka kalleim sõber.