Trump sõnas usutluses uudistekanalile Fox News, et maksed tulid isiklikult temalt, mitte tema valimiskampaanialt. Varasemalt on ta eitanud naistele, kelle sõnul neil miljonärist kinnisvaramoguliga salasuhe oli, maksmist, vahendab uudistekanal AP.

Oma narratiivi pidi ta muutma pärast seda, kui tema endine pikaaegne advokaat Michael Cohen tunnistas kohtu ees, et president sundis teda seadust rikkuma ja naistele maksma. Varasemalt väitis Trump, et Cohen mõtles kogu loo välja.

„Maksed tulid minult. Ja ma ka säutsusin selle kohta, kui te seda ei tea. Kuid need ei tulnud kampaaniafinantsidest,” ütles ta telesaatele Fox and Friends, lisades, et ta sai maksetest teada alles "hiljem" pärast nende toimumist.

Teisipäeval otsustas Cohen minna prokuratuuriga kokkuleppele, tunnistades end süüdi kaheksas erinevas rikkumises, sh maksudest kõrvalehoidmises, pankadele väärütluste andmises ja kampaaniarahastamise reeglite rikkumises.

Ta ütles USA Manhattani piirkonna kohtunikule ka, et maksis naistele, kellel Trumpil oli suhe, „koordineerides oma tegevust ja tegutsedes föderaalametisse kandideeriva isiku suunistel”.

Trumpi pikaaegne isiklik advokaat ütles, et tegutses „ennekõike eesmärgiga mõjutada valimiste käiku”, mis tähendab, et ära üritati hoida olukorda, kus vahetult enne valimisi tuleb mõni naistest paljastustega salasuhtest Trumpiga avalikkuse ette.

Vaid mõni minut pärast seda uudist teatati teisipäeval, et viies punktis maksupettuses, kahes punktis pangapettuses ja ühes punktis, mis hõlmas suutmatust avaldada teavet oma välismaise pangakonto kohta, mõisteti süüdi ka president Trumpi kampaaniajuht Paul Manafort.

Too kõik muudab Trumpi vana argumendi, et ta on nõiajahi ohvriks langenud, veel nõrgemaks, leiavad analüütikud.

Coheni advokaat Lanny Davis rõhutas eile meediaga suheldes sellele, et Cohen ei võtaks Trumpilt andeksandmist isegi vastu, kui too seda pakuks. USA president suunas teda kuritegu sooritama ja ei vääri seega õigust kedagi riiklikult välja vabandada.