Õnnetus toimus neljapäeva õhtul Phuketi saare läheduses. Turistilaev sõitis tormise ilmaga merele ning tugevate lainete tõttu läks laev kummuli. Paadil oli kokku 105 inimest, kellest 93 olid turistid, 11 olid laeva meeskonnast ja üks oli reisijuht. Umbes 50 inimest pääsesid õnnetusest eluga.

Tai mereväe ametnik Narong Aurabhakdi ütles, et mitmed kehad leiti sukeldujate poolt, kui nad reedel laeva vrakki sisenesid ja paljud kehad leiti vee pinnal hulpimas.

Phuketi politsei komandör Teerapol Tipcharoeni sõnul ei jõundud algselt päästjad tormilise ilma tõttu õnnetuse piirkonda, aga nüüdseks on torm rahunenud ning otsingud jätkuvad.

Politsei uurib juhtumit ning nende sõnul oli laev korrektselt registreeritud ning õnnetuse ajal ei olnud üle koormatud.

Õnnetus juhtus umbes 7 kilomeetri kaugusel rannikust ning laev uppus umbes 40 meetri sügavusele, teatas Tai merejalavägi.

Phuketi läheduses läks neljapäeva õhtul ka teine laev kummuli. Selles õnnetuses hukkunuid ei olnud ja kõik 42 reisijad päästeti.

Tai on hetkel vihmahooaja keskmes, mis algab maikuus ning enamasti lõppeb oktoobris. Vihmahooajaga kaasnevad tihti tugevad tuuled ning tormid rannikupiirkondades.