“Venemaa kaitseb teie huve koos teie välisministriga, samas kui NATO liikmesriigid, Euroopa liikmesriigid, on selle vastu, teie riiklike huvide vastu. … Mul on tunne, et te ei hooli vähimatki, mis toimub praegusel hetkel teie maal,” räuskas Konuzin.

“Te ei saa ignoreerida NATO rolli, Euroopa rolli, Venemaal on, arvestades sündmusi Kosovos ja selles regioonis mõju. Te ütlete, et Venemaal on ainult huvid, kellel pole, teil pole? Ühendkuningriigil pole? USA-l ei ole? Öelge, mis huvid olid Vene vabatahtlikel 1990. aastatel tulla ilma valitsuse nõusolekuta siia, et võidelda koos teiega, kes hukkusid ja on maetud teie mulda? Mis huvi neil oli? Meil on huvid ja mitte ainult tänapäevaks. Me investeerime teie riiki, vaatamata mõnede serblaste vastuseisule, kes on valmis müüma rajatisi teistele, kes need hävitavad, et teie riiki oma kontrolli alla võtta. Meil on huvid! Ma tunnistan seda. Aga me jagame neid huve täielikult teiega. Teil on Venemaaga samad huvid.”

Lõpetuseks palus foorumi moderaator Venemaa suursaadikul viisakalt oma esinemine lõpetada, kuid viimane ei soostunud. “Te rääkisite Venemaast... kas Serbial on mingeid huve globaalse olukorra kohta? Ta on ainult üks väike riik ilma globaalsete huvideta,” karjus venelane.

Härra Konuzin pöördus veel publiku poole, küsides, kas ta võib jätkata, kuid sealt kostis üksmeelselt: “Ei.”

Venemaa suursaadik ütles seepeale aitäh, korjas oma asjad kokku ja lahkus solvunult.

Vene ajaleht Izvestija kirjutas intsidenti kommenteerides, et Konuzin solvus vahelesegamise pärast ja lahkus seetõttu foorumilt.

Izvestija teatel oli tegemist “tähtsa diplomaatilise intsidendiga, millel on tõsised tagajärjed Venemaa-Serbia suhetele”.

Venemaa Belgradi suursaatkonna pressiesindaja Svetlana Ševtšenko ei maininud Serbia ringhäälingu B92 teatel, millised sõnad täpselt sundisid suursaadikut lahkuma, aga siiski olevat moderaatori suhtumine olnud agressiivne ja vastuvõetamatu suveräänse riigi esindajale.

Lisaks sellele olevat moderaator Ivan Vejvoda, kes on tegutsenud Serbia tapetud peaministri Zoran Đinđići nõunikuna, Izvestija väitel tuntud oma radikaalse läänemeelsuse poolest ning üritab Serbiat NATO-le ja Euroopa Liidule lähendada.