Lõpuks õnnestus suurel hulgal politseinikel helikopteri toetusel veokijuht Baieri liidumaa Coburgi kreisis peatada ja vahistada. Coburgi kriminaalpolitsei ja prokuratuur alustasid asja uurimist, vahendab Focus Online.

Kohaliku aja järgi veidi pärast kella 21 sai Mittelfrankeni operatsioonikeskus informatsiooni liiklusohtlikke olukordi tekitava ja vingerdava sadulveoki kohta kiirteel A73 Erlangeni piirkonnas. Kui politseinikud tahtsid juhti kontrollida, ei reageerinud ta peatumismärguannetele. Lichtenfelsi kreisis Ebensfeldis rammis veok põgenedes teise veoki teelt välja. Mitmed politseiautod jälitasid veokit Coburgi linna, kus juht sattus tupikusse. Politseiautod piirasid veoki sisse, kuid juht ei andnud alla ja püüdis välja murda, rammides selle käigus üht politseiautot ja tekitades sellele märkimisväärset kahju. Seejärel põgenes ta edasi mööda maanteed B4 Haßberge kreisis, kus seadis vingerdades veel kaasliiklejaid ohtu.

Juht eiras korduvalt kõiki politseiautode peatumissignaale ja muud tegevust. Maroldsweisachis juhtis mees veoki ilmselt tahtlikult otsa vastassuunavööndis juba seisma jäänud autole, mille juht õnneks viga ei saanud. Pärast seda, kui veok sõitis Coburgi kreisis Weitramsdorfi juures maanteepiirde vastu, liikus ta ilma tuledeta mööda maanteed B4 vastassuunavööndis tagasi Untersiemau suunas.

Vahepeal välja kutsutud politseihelikopteri meeskonnal õnnestus juhti prožektorit kasutades pimestada ja peatuma sundida. Viivitamatult olid autodes liikunud politseinikud kabiini juures ja vahistasid juhi.

Tegemist on 38-aastase mehega Schleswig-Holsteini liidumaalt. Senistel andmetel oli ta uimastite mõju all.