Internetti on vahejuhtumist üles pandud ka video: Gabriel reageerib paremäärmuslaste sõimule üsna rahulikult. Viimased karjuvad erinevaid solvanguid ja viitavad ka Gabrieli isale. „Mees, sinu isa armastas oma maad. Ja mida teed sina? Sa hävitad seda,“ hüüab üks meeleavaldajatest. Gabriel raputab kõigepealt pead, irvitab meeleavaldajate suunas ja näitab neile siis keskmist sõrme, vahendab Die Zeit.

Intsident leidis aset juba reedel Salzgitteris. SPD teatas, et Gabrieli tülitasid valimiskampaaniaürituse ajal silmnähtavalt vägivaldsed neonatsid.

Gabrieli isa oli veendunud natsionaalsotsialist, kellega poeg sidemed katkestas. Leppimiskatse 2005. aastal osutus edutuks, sest isa keeldus oma ideoloogilistest veendumustest loobumast.

Gabriel on olnud oma seisukohtade tõttu varjupaigataotlejate teemalises debatis paremäärmuslaste ägedate rünnakute all. Eelmisel suvel nimetas ta põgenike varjupaiga ründajaid Saksimaal Heidenaus „inimrämpsuks“. Selle peale sai ta rassistlikke vihakirju, sõimukõnesid ja ähvardusi.