Kolmapäeval saadeti terminali lisaks 120 Prantsuse politseinikku. Operaatorfirma Eurotunnel teatas, et esmaspäeval üritas tunneliterminali pääseda 2000 ja teisipäeval 1500 migranti, vahendab BBC News.

Kolmapäeva õhtul kogunes kaubaterminali tara äärde taas sadu migrante, kelle Prantsuse politsei minema eskortis.

Teisipäeval nõudsid sündmused Calais's ka ühe inimohvri. Prantsus politsei teatel hukkus 25-30-aastane sudaanlane.

Calais's viibivad migrandid ütlesid BBC reporterile, et jätkavad katseid turvatarades olevatest aukudest läbi murda. Nende sõnul annab parima võimaluse tunnelisse pääseda kogunemine kuni 400-liikmelistesse gruppidesse.

Eurotunnel teatas, et on alates aasta algusest blokeerinud 37 000 migrandi katsed tunneli kaudu Suurbritanniasse pääseda.

„See on igaöine rünnak sadade, kui mitte tuhandete migrantide poolt, kes püüavad saada Ühendkuningriiki mis iganes võimalikul viisil,“ ütles Eurotunneli esindaja John Keefe. „Niisiis nad tulevad läbi tarade ja püüavad jõuda kaubaterminali, nad püüavad saada veokitele või rongidele, mis nad lõpuks Ühendkuningriiki viiks.“

Suurbritannia siseministri Theresa May sõnul on mõnedel migrantidel sel nädala õnnestunud Inglismaale jõuda ja nende asüülitaotlused on läbivaatamisel. May ei täpsustanud, kui palju migrante on sel viisil saabunud.