Rootsi sukeldujate grupp sukeldus kolmapäeval selle piirkonna lähedal, kus Rootsi võimud on alates eelmisest reedest võimalikku allveelaeva otsinud, vahendab Ilta-Sanomat Expressenit.

Sukeldujad leidsid merepõhjast kuus kummalist süvendit. Umbes 40-sentimeetrise läbimõõduga ümmargused süvendid olid teineteisest mõne meetri kaugusel.

Üks sukeldujatest ütles Expressenile, et on selles piirkonnas tihti sukeldunud, viimati kuu aega tagasi, ning neid süvendeid ei ole varem olnud.

„Ma ei ole kunagi näinud midagi sellist kõigi oma sukeldumisaastate jooksul. Näib nagu oleks mingi mehaaniline seade tulnud otse alla ja siis otse üles ja jätnud need süvendid,“ rääkis sukelduja. „Neile ei ole mingit loomulikku seletust.“

Sukeldujad teavitasid oma leiust kaitseväge ja neid küsitleti selle kohta.

„Andsin neile mälupulgal üle kogu materjali, pildid ja video,“ ütles sukelduja.

Rootsi kaitseväe kommunikatsioonijuht Philip Simon kinnitas Expressenile, on need materjalid saanud ja pilte uurinud. Täpsematest kommentaaridest ta aga keeldus.

„See on üks paljudes vihjetest, mida oleme avalikkuselt saanud ja mida kontrollime ja jälgime. Aga ma ei saa minna üksikasjadesse selle kohta, kuidas me tegutseme,“ ütles Simon.