„See sündmus väljub tavapärase terrorismivastase võitluse raamest. Loomulikult peavad meie sõjaväelased kangelaslikku võitlust terroriga. Aga tänane kaotus on seotud löögiga, mille andsid meile selga terrorismi toetajad. Teisiti ei saa ma kvalifitseerida seda, mis juhtus. Meie lennuk tulistati alla Süüria territooriumi kohal Türgi hävitaja õhk-õhk-tüüpi raketiga,“ rõhutas Putin Lenta.ru vahendusel.

Putin teatas, et intsidendil on tõsised tagajärjed Moskva ja Ankara suhetele.

„Me ei kannata kunagi, et tehakse selliseid kuritegusid nagu täna,“ teatas Putin.

President lisas, et Venemaa suhtus Türgisse mitte ainult kui naabrisse, vaid kui sõbralikku riiki. „Ma ei tea, kellele seda vaja oli, aga mitte meile,“ märkis Putin.

Putin väljendas ka arvamust, et NATO partnerite poole pöördunud Türgi tahab panna NATO Venemaal keelatud äärmusorganisatsiooni Islamiriik teenistusse.

„Selle asemel, et luua kiiresti meiega vajalik kontakt, pöördus Türgi pool, nii palju kui meile teada on, oma partnerite poole NATO-s, et seda intsidenti arutada. Nagu oleksime meie Türgi lennuki alla tulistanud, mitte nemad meie oma. Kas nad tahavad panna NATO Islamiriigi teenistusse või mis?“ oli Putin nördinud.