Vene meedias on varem teatatud linnalähirongide liikluse täielikust peatamisest Tula ja Pihkva oblastites. Föderatsiooninõukogu esimees Valentina Matvijenko teatas kolmapäeval, et kokku puudutab see probleem teravalt 22 Venemaa regiooni, vahendab RIA Novosti.

Presidendi nõupidamisel valitsuse liikmetega Novo-Ogarjovos tunnistas Dvorkovitš, et olukord linnalähedase rongiliiklusega riigis on keeruline. „Me teame, et mõnedes riigi regioonides on elektrirongiliinid kümnetes suundades suletud. Selliste liinide, selliste elektrirongide leotelu on meil olemas, on olemas rahasumma, mis on vajalik liinide taastamiseks,“ ütles asepeaminister. „Tervikuna on see probleem kavas lahendada ühe kuu jooksul.“

Putin palus olukorda selgitada. „Kas meil transpordiministeeriumi ei olegi, või mis? Minu arust kureerite teie seda valdkonda. Mis toimub? Me saame aru, kui tõsine asi see on. See pole ju mingi üks ära jäetud bussiliin, vaid regioonides ei käi enam elektrirongid. Kas te olete hulluks läinud, või mis?“ küsis Putin Dvorkovitši poole pöördudes.

Putin rõhutas, et see küsimus puudutab tuhandeid inimesi. „Kas tõesti ei oleks saanud seda varem teha? Aga nüüd te räägite, et vaja on veel kaks kuud, et see probleem lõpetada. Linnadelähedane raudteeühendus tuleb kiiresti taastada, koos garantiidega Venemaa raudteede vastutavatelt isikutelt ja regioonidelt probleemi lahendamiseks,“ ütles Putin.

„Ma esitan ööpäeva jooksul finantsotsused, mis lubavad ühenduse taastada,“ lubas Dvorkovitš.