Putin andis hinnangu olukorrale valuutaturul ning hindas Venemaa keskpanga ja valitsuse tegevuse adekvaatseks. Kõige halvemal juhul tuleb Venemaa majanduskriisist Putini arvates välja kahe aastaga. President väljendas veendumust, et majanduslik olukord ei ole mitte Krimmi eest makstav hind, vaid hind selle eest, et Venemaa püüab säilitada oma iseseisvust ja suveräänsust. Lääne tegevust Venemaa vastu nimetas Putin katseks karu ahelaisse panna, vahendab RIA Novosti.

Putin kutsus üles rakendama rahvusvahelise õiguse põhimõtteid Novorossija elanike enesemääramiseks. Viimastel on Putini sõnul õigus otsustada oma saatuse üle iseseisvalt. Venemaa on Putini sõnul valmis olema vahendaja, et alustada dialoogi Ukraina konflikti osapoolte vahel eesmärgiga taastada riigis ühine poliitiline ruum.

Putin rõhutas, et Venemaa on kindlalt Minski kokkulepete täitmise poolt.

Suhted läänega halvenesid Putini hinnangul juba aastaid tagasi, mida on võimalik järeldada lääne tegevusest paljudes küsimuses, konfliktist Põhja-Kaukaasias kuni Sotši olümpiamängude korraldamiseni.

„Mida iganes me ka ei teeks, kohtame alati probleeme, oponeerimist, meiega võitlemist. Lõpmatult. Ma tegin Valdai klubis võrdluse. Kui meie mõmmik istuks vaikselt, ei ajaks taigas põrsaid taga, võibolla jäetaks ta rahule? Ei jäetaks. Teda püütakse alati ahelaisse panna,“ ütles Putin. Kui läänel see õnnestuks, tõmmataks mõmmikul kohe hambad ja küüned välja, mille all Putin mõtleb Venemaa tuumaheidutusjõude.

Putini uueks ametiajaks presidendiks kandideerimine sõltub aga tema sõnul riigi arengust. „Otsust 2018. aasta presidendivalimiste kohta on vara vastu võtta ükskõik kellel, kes see ka poleks, tuleb visalt tööd teha Vene Föderatsiooni kodanike huvides, otsuse selle kohta, kes peaks minema 2018. aasta valimistele, võib aga teha tulemuste ja meeleolude järgi ühiskonnas.“

Oodatud on ka lugejate Twitteri säutsud ning kommentaarid! Kommentaari kirjutamiseks tuleb vajutada liveblogi päises nuppu "Kirjuta kommentaar".