Möödunud südaööl kehtestatud komandanditund naerdi märatsejate poolt välja ning politsei pidi nende ohjeldamiseks jõudu kasutama, vahendas Missouri kohalik uudistekanal ABC17.

Öö jooksul sai raske kuulihaava üks inimene ning vahi alla võeti kokku seitse inimest.

Kohaliku politsei andmetel tuli neil hakata jõudu kasutama üsna peal pärast komandanditunni algust, mis kestis südaööst kella 5 hommikul.
Öistel Fergusoni tänavatel võis näha ka võimukandjate soomukeid ning ühel juhul tuvastati, kuidas neid tulirelvast sihiti. Ka üht patrullautot tulistati, kuid keegi viga ei saanud.

9. augustil tapeti St. Louisi eeslinnas Fergusonis valge politseiniku poolt 18-aastane mustanahaline noormees Michael Brown. See kutsus esile ulatuslikud rahvarahutused, mis kestavad juba nädala.

Ühendriikide meedias on ringelnud üks pealtnäigjate versioon, mille kohaselt lasi valge politseinik käed üles tõstnud mustanahalise noormehe lihtsalt maha.

Lõplikku ametlikku versiooni ei ole veel avaldatud, kuna juurdlus käib, kuid politsei on öelnud, et tapetud noormees ründas politseinikku ning üritas talt relva ära võtta.

Politsei avaldas ka kaadrid selle kohta, kuidas tapetud noormees enne saatuslikku kohtumist korrakaitsjatega üht poodi röövis ja sealse müüja vastu vägivalda kasutas. Hiljem teatasid võimud, et konkreetne patrull, kes tapetud noormehega kokku puutus, ei olnud sellest röövist teadlik ning kahe juhtumi omavaheline seos ilmnes alles hiljem.

Kuna juhtumi asjaolud on segased, siis teatasid võimud, et Browni surnukeha lahatakse tema vanemate soovil veelkord.

Missouri kuberner on Jay Nixon on politseid kritiseerinud otsuse pärast avaldada turvavideo kaadrid nädal poeröövist hiljem, sest see heidab halba valgust tänaseks meie seast lahkunud inimesele.