Trump lubas Wisconsinis oma lennukis ajakirjanikele, et seisab Lewandowski kõrval ja pahandas hoopis noore naissoost reporteriga, kes intsidendist politseile teatas, vahendab Associated Press.

„Kuidas te teate, et need sinikad polnud seal varem?“ küsis Trump. „Ma ei kavatse lasta inimese elu rikkuda,“ teatas ta Lewandowski kohta. „Ükski vandekohus ei mõistaks minu arvates meest süüdi ega rikuks mehe elu selle pärast, mille tunnistajaks te olete olnud.“

Politsei esitas Lewandowskile süüdistuse pärast seda, kui sai oma valdusse valvekaamera video Trumpi omanduses olevast hoonest. Politsei otsustas, et videos on näha, kuidas Lewandowski haarab tollal Breitbart Newsi heaks töötanud Michelle Fieldsil käest, kui viimane püüab Trumpilt pärast tema 8. märtsi esinemist küsimust küsida.

Trump taganes teisipäeval oma varasemast väitest, et seda intsidenti pole kunagi olnud. Selle asemel teatas ta, et Lewandowski püüdis takistada Fieldsi temast kinni haaramast ja küsimusi esitamast.

„Ta haaras minust kinni. Kas see tähendab, et mina peaksin temale süüdistuse esitama?“ küsis Trump ajakirjanikelt.

„Lewandowski haaras oma parema käega Fieldsi vasakust käest, mis sundis teda pöörduma ja tagasi astuma,“ öeldakse politsei teisipäeval avaldatud raportis. Fields näitas politseile oma vasakut küünarvart, millel näis politsei teatel olevat „haaramise tüüpi vigastus“.