Põhja-Korea tegevus sõduri ülejooksmise ajal 13. novembril Panmunjomis rikkus Korea sõja lõpetanud relvarahulepet, sest Põhja-Korea sõdurid tulistasid üle piiri ja ületasid selle füüsiliselt ka ise, kui ülejooksikut jälitasid, teatas ÜRO väejuhatuse pressiesindaja, kolonel Chad G. Carroll pressikonverentsil, vahendab Associated Press.

ÜRO väejuhatuse teatel juhiti nendele rikkumistele Põhja-Korea sõjaväe tähelepanu ja nõuti kohtumist, et arutada asja uurimise tulemust ja meetmeid selliste rikkumiste edaspidiseks ärahoidmiseks.

Pärast kaht operatsiooni eelmisel nädalal siseorganite vigastuste ja muude vigastuste parandamiseks on üle jooksnud sõdur nüüd teadvusel ega vaja enam hingamisaparaati, teatas haigla esindaja Shin Mi-jeong. Kuigi tema seisund paraneb, kavatsevad arstid hoida teda veel mitu päeva intensiivraviosakonnas kaitseks võimalike infektsioonide eest.

Kirurgid eemaldasid sõduri vigastatud peensoolest kümneid parasiite, sealhulgas kuni 27 sentimeetri pikkusi ümarusse, mis võib viidata kehvale toitlustamisele ja tervishoiule Põhja-Korea sõjaväes.

Sõdur on 170 sentimeetrit pikk ja kaalub 60 kilogrammi.