„Minu põhimõtteline lähenemine Venemaale on olnud püsiv alates ametisse astumisest,“ ütles Obama, nimetades Venemaad tähtsaks riigiks ja superjõuks, vahendab ABC News.

„Minu lootus on, et presidendiks valitu, kes ametisse astub, võtab samamoodi konstruktiivse lähenemise, leides valdkondi, kus me saame Venemaaga koostööd teha, kus meie väärtused ja huvid kokku langevad, aga et presidendiks valitu on valmis ka Venemaale vastu astuma seal, kus need lahknevad meie väärtustest ja rahvusvahelistest normidest,“ ütles Obama.

Obama sõnul ei oota ta, et Trump järgiks täpselt tema administratsiooni joonist, kui Obama loodab, et ta ei keskendu ainult praktilistele eesmärkidele realpolitik’i viisil.

„Minu lootus on, et ta ei võta lihtsalt realpolitik’i lähenemist ega paku, et kui me lihtsalt teeme mõningaid tehinguid Venemaaga, isegi kui see kahjustab inimesi või isegi kui see rikub rahvusvahelisi norme või isegi muudab väiksemaid riike haavatavaks või tekitab pikaajalisi probleeme sellistes regioonides nagu Süüria, et me lihtsalt teeme, mis iganes on parajasti mugav,“ ütles Obama. „Ja see on miski, mille kohta me saame teada rohkem, kui presidendiks valitu paneb kokku oma meeskonna.“

Obama lisas, et teda julgustab see, et Trump ütles talle, et NATO-ga seotus ei muutu.

Obama sõnul ütles ta eelmisel nädalal toimunud kohtumisel Trumpile, et presidendi töö on väga erinev innukuse ja kire esilekutsumisest kampaania käigus.

Obama teatas, et on Trumpi suhtes ettevaatlikult optimistlik, sest Ühendriikide presidendi töö nõudlikkus sunnib keskenduma.

„Kui sa ei võta seda tööd tõsiselt, ei ole sa seal ilmselt väga kaua,“ hoiatas Obama.