Kohtumine leidis aset 2009. aasta detsembris Moskvas, kirjutab Ilta-Sanomat. Fogh Rasmussen oli toona vastne NATO peasekretär ja kohtus selles ametis Putiniga esimest korda. "Olin vaevalt jõudnud nõupidamisteruumis maha istuda, kui Vladimir Putin ütles mulle, et NATO-l pole enam mõtet ja see tuleks laiali saata."

Fogh Rasmussen teadis Putinit juba varasematelt kohtumistelt ja oli valmistunud otseseks ja avameelseks vestluseks. "Rääkisin Putinile, et minu eesmärk on tema omaga vastupidine. Tahtsin NATOt tugevdada."

Sellele järgnes pingeline vestlus muuhulgas raketitõrjesüsteemist. Vestluse vahel jälgis Fogh Rasmussen Putini kehakeelt. "Ta tahab paista tugeva mehena. Tol hetkel tundus, et ta norib tüli. Ta tõstis häält. Tema selge siht oli hirmutades minu seisukohti mõjutada. Ta ei näidanud mingit märki sellest, et tahaks jõuda ühisele arusaamisele."

Fogh Rasmussen ei lasknud Putinil end mõjutada. "Kui ta nägi, et oli asjatut tööd teinud, läks ta ruumist välja. NATO polnud nõrgenenud ning tema kehakeel näitas lüüasaamist,"kirjeldas Fogh Rasmussen Putini väljamarssimist

NATO endine peasekretär rääkis oma Facebooki lehel avaldatud videos, et tema eesmärk oli parandada NATO ja Venemaa suhteid, ent see pole nii läinud. "Pärast seda kohtumist ma kartsin, et ees seisab võitlus tuuleveskitega. Ning pärast seda on asjad läinud veelgi enam allamäge."

Fogh Rasmusseni sõnul on Putini järeleandmatu ja Euroopa-vastane liin viinud selleni, et pole mingit lootust alliansi ja Venemaa suhete parandamiseks.