Ettevõte kinnitas Moonvesi lahkumist oma avaldusega, vahendab Reuters.

Teade tuli pärast seda, kui veel kuus naist süüdistasid Moonvesi eile ajakirjas New Yorker seksuaalsetes rünnakutes ja ahistamises. Intsidendid, mis naiste sõnul leidsid aset 1980. aastatest kuni 2000. aastate alguseni, kujutasid endast väidetavalt peale sunnitud seksi, Moonvesi enespaljastamist ning füüsilise vägivalla ja hirmutamise kasutamist.

„Minu vastu esitatakse nüüd ebatõeseid süüdistusi aastakümnete tagusest ajast, mis ei vasta sellele, kes ma olen. Kohe kehtima hakkavalt ei ole ma enam CBS-i esimees ja tegevjuht,” teatas Moonves oma eilses avalduses.

Moonves, kes muutis CBS-i iganevast raadio- ja televõrgust edukaks saadete pakkujaks digitaalplatvormidele, pidi saama hinnanguliselt sada miljonit dollarit lahkumishüvitist. 68-aastane Moonves võib aga kõigest ilma jääda, sõltuvalt naiste vastase vägivalla uurimisele, mida viivad läbi CBS-i direktorite nõukogu sõltumatu komitee palgatud õigusfirmad.

CBS teatas, et annetab 20 miljonit dollarit Moonvesi hüvitisest liikumist #MeToo toetavatele organisatsioonidele.

Teated Moonvesi saadava suure hüvitise kohta kutsusid esile õiguskaitseorganisatsioonide pahameele.

Avalduses New Yorkerile tunnistas Moonves kolme naiste kirjeldatud juhtumit, kuid väitis, et neil oli vastastikune nõusolek.

„Õõvastavad süüdistused selles artiklis ei ole tõsi,” ütles Moonves New Yorkerile. „Tõsi on see, et mul olid vastastikusel nõusolekul suhted kolme naisega umbes 25 aastat enne seda, kui ma tulin CBS-i. Ja ma ei ole kunagi kasutanud oma positsiooni, et takistada naiste edasiliikumist või karjääre.”