Kiiresti ronis mees rõdusid mööda üles ja tõmbas nelja-aastase poisi rõdule, samal ajal kui naaber püüdis teda aidata kõrvalrõdult, vahendab BBC News.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron kutsus Gassama täna Élysée paleesse, et teda isiklikult tänada. Macron teatas, et Gassamale antakse Prantsusmaa kodakondsus.

Juhtum leidis aset laupäeva õhtul Pariisi põhjaosas.

Gassama ütles, et kõndis juhuslikult mööda, kui nägi ühe maja ette rahvahulka kogunemas.

Gassama ütles telekanaline BFM TV, et kui nägi last rõdu ääre küljes rippumas, ei mõelnud ta midagi, lihtsalt päästis ta.

„Kui ma võtsin ta oma käte vahele, rääkisin ma temaga ja küsisin: „Miks sa seda tegid?” Aga ta ei vastanud,” rääkis Gassama.

Kui Pariisi tuletõrje kohale jõudis, oli laps juba päästetud.

Prantsuse meedia teatel ei olnud poisi vanemad kodus. Isa kuulati üle lapse valveta jätmises kahtlustatuna, ema ei viibinud parajasti Pariisis.

Pariisi linnapea Anne Hidalgo kiitis 22-aastase Gassama kangelaslikkust ja teatas, et helistas talle, et teda tänada. Hildalgo nimetas Gassamat „18. ämblikmeheks”, mis viitab Pariisi 18. linnaosale, kus juhtum aset leidis.

„Õnnitlused Mamoudou Gassamale tema julgusteo eest, mis päästis lapse elu,” kirjutas Hidalgo Twitteris. „Ta seletas mulle, et saabus mõni kuu tagasi Malist unistades siin oma elu ülesehitamisest. Ma vastasin, et tema kangelaslik žest on eeskujuks kõigile kodanikele ja Pariisi linn tahab loomulikult toetada teda tema jõupingutustes Prantsusmaale elama asuda.”