Vandenõuteeoreetikute sõnul lendas vahetult enne plahvatust üle kosmodroomi anomaalia, mis võis olla kosmosemasina plahvatamise taga, kirjutab ajaleht Daily Mail.

Videokaadritelt on tõepoolest näha, kuidas plahvatuse eel, selle ajal ja selle järel lendab üle kanderaketi must kogu. Vandenõuteeoreetikute hinnangul oli kõigi eelduste kohaselt tegemist tulnukatega, kellel oli mingil põhjusel soov Falcon 9 õhkutõus ära hoida.

Nende sõnul viitab sellele ka asjaolu, et lendav anomaalia oli parasjagu täpselt kosmosemasina kohal, kui see plahvatas ja sekunditega täielikult hävines.

Vandenõuteoriasse kriitiliselt suhtuvate inimeste sõnul oli aga tegemist pelgalt kosmodroomi kohal tiirleva linnuga.

Space X teatas plahvatuse järel, et “ettevalmistuste käigus testsüütamiseks ilmnes platvormil anomaalia, mis põhjustas kosmosemasina ja selle lasti kaotamise”. Täpsemate asjaolude väljaselgitamine alles käib, märkis firma esindaja.

NASA teatel plahvatas kanderakett, mis pidi laupäeval Kennedy kosmosekeskusest startides viima orbiidile 200 miljonit dollarit maksva Facebooki sidesatelliidi, mille eesmärk oli varustada Aafrika internetiühendusega. SpaceX on ühtlasi üks kahest firmast, mis varustab kokkuleppel NASA-ga Rahvusvahelist Kosmosejaama (ISS).