Viimane võidunumbrite loosimine domineeris Serbia neljapäevaste ajalehtede esikaasi, vahendab Reuters.

Prokuratuur alustas juurdlust ning teisipäevase televisiooni lotosaate juht ja tema neli kolleegi pidid läbi tegema valedetektori testi.

„Kui leidis aset mingi kriminaalne tegevus, peavad need inimesed seaduse ees vastust andma. Tee vanglasse on väga lühike,“ kommenteeris Serbia peaminister Aleksandar Vučić.

Paljud serblased, sealhulgas pensionärid ja töötud, kelle jaoks on loto ainus lootus rikkaks saada, vaatasid rabatuna, kui välja loositud viiest pallist neljas oli 27 kuid ekraanigraafika näitas 21. Järgmine loositud pall aga oligi 21.

Riiklik lotofirma teatas, et loosimistulemused kehtivad ning süüdistas tehnilist viga, mille põhjustas ekraanigraafikaga tegelev inimene. Ühe lotofirma juhi sõnul oli tegemist puhta juhusega.

Lotofirma Državna Lutrija Srbije, mille juhid on pikka aega olnud poliitikute nimetatud, teatas, et direktor Aleksandar Vulović astub moraalsetel põhjustel tagasi, kuid jäi kindlaks väitele, et loosimine oli täielikult reeglitepärane.

Serbia siseminister Nebojša Stefanović teatas, et politsei on üle kuulanud viis inimest, sealhulgas lotosaate juhi, ning neile on tehtud valedetektori test. Politsei on loosimisaparatuuri hoiule võtnud.

„Politsei jahib palli nr 21,“ oli ajalehe Večernje Novosti pealkiri.