Pärast ebamugavat kätlemist kaamerate ees ja tunniajalist eravestlust süüdistas Lavrov Suurbritanniat „agressioonis” ja hoiatas, et probleemid riikide suhetes kuhjuvad, vahendab Daily Mail.

„Ei ole saladus, et suhted ei ole head. Teie eelistate rääkida meie erimeelsustest avalikult, meie eelistame seda teha näost näkku,” ütles Lavrov.

„Asjad ei ole meie vahel hetkel just suurepärased,” vastas Johnson.

Ühisel pressikonverentsil ei püüdnud välisministrid erimeelsusi varjata. Lavrov väitis, et Suurbritannial ei ole tõendeid Venemaa sekkumise kohta Ühendkuningriigi poliitikasse. Lavrov vastas Briti ajakirjaniku repliigile, et keegi maailmas ei usu Moskvat, kui viimane eitab sekkumist teiste asjadesse.

„Maailma all peate te ilmselt silmas lääne kogukonda. Ja isegi lääne kogukonnas ei ole vähe neid, kellel on terve mõistus ja avar silmaring. Näiteks minu naaber Boris Johnson teatas hiljuti, et tal ei ole tõendeid, et Venemaa oleks sekkunud Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise referendumisse,” ütles Lavrov RIA Novosti vahendusel.

Johnson hõikas selle peale vahele: „Mitte edukalt, mitte edukalt, ma arvan, on õige sõna.”

Johnson kuulutas, et on „külluslikult tõendeid” Venemaa sekkumise kohta valimistesse USA-s, Saksamaal, Taanis ja Prantsusmaal.

Lavrov teatas, et ei suuda „mäletada ühtki Venemaa tegevust, mis oleks olnud Ühendkuningriigi suhtes agressiivne”, ja lisas: „Me kuuleme agressiivseid avaldusi Londonist.”

Siiski leiti ka midagi, mille üle naerda. Kui üks ajakirjanik küsis, kas ministrid usaldavad teineteist, naljatas Johnson, et andis Venemaa välisministeeriumi hoonesse saabudes rahumeeli oma mantli Lavrovile koos kõigega, mis taskus oli, olgu see siis salajane või mitte.

„Ma võin öelda, et Borisi mantli taskutes ei olnud midagi,” vastas Lavrov.

„Nii et te olete selle juba läbi otsinud?” küsis selle peale Johnson.

Lavrov teatas, et saab Johnsoniga piisavalt hästi läbi, et hääldada tema nime venepäraselt „Bariss”.

Johnson sõnas, et võtab omaks USA endise presidendi Ronald Reagani suhtumise Nõukogude Liidu esimesse ja viimasesse presidenti Mihhail Gorbatšovi: „Usalda, aga kontrolli.”