Komisjon otsustas, et Kabanovs rikkus parlamendiliikme eetikakoodeksit. Hääletusel Kabanovsi karistamise üle ei osalenud komisjoni esimees, tema parteikaaslane Vitālijs Orlovs, kes tunnistab küll, et Kabanovs rikkus eetikakoodeksit, kuid leiab, et kõige rangema karistuse poolt oleks võinud hääletada ainult siis, kui rikkumine oleks olnud täielikult tõestatud, vahendab Läti Delfi.

Kabanovsit karistatakse eetikakoodeksi mitmete punktide rikkumise eest. Neis öeldakse, et seimiliige peab avalikes esinemistes hoiduma sõnadest, žestidest ja muust tegevusest, mis võivad olla solvavad; ei tohi kasutada solvavaid ega austusega seimi vastu sobimatuid väljendeid; peab viibima seimis töökohale sobivas riietuses ja olekus; mitte viibima avalikes kohtades alkoholijoobes või psühhotroopsete ainete mõju all ega selgelt ebasündsas olekus.

Komisjoni liikmed kritiseerisid Kabanovsit selle eest, et ta ei tunnistanud oma süüd ega ilmunud ühelegi komisjoni istungile, kus tema asja arutati. Ta saatis vaid kirjaliku avalduse, millest selgub, et ta ei tunne end süüdi olevat.

25. septembril järeldasid mitmed seimiliikmed ja ajakirjanikud Kabanovsi väljanägemise ja käitumise põhjal riikliku kasvatuse alamkomisjoni istungil, et ta oli alkoholijoobes.