„Täna on tähtis päev. Tahan öelda kõige tähtsamat: protsess toimus, Azarovi valitsus on tagasi astunud. Kui ei oleks olnud Maidani, poleks seda juhtunud. Ja see on alles algus!“ rõhutas Klõtško, vahendab UNIAN.

Klõtško ütles, et kodanikuvabadusi piiranud 16. jaanuari seaduste tühistamine on samuti väike, aga väga tähtis samm. UDAR nõuab 2004. aasta põhiseaduse juurde naasmist, et võim ei oleks koondatud ühe inimese kätte.

Rääkides president Viktor Janukovõtši ettepanekutest, ütles Klõtško: „Ma ei hakka kunagi arutama Janukovõtši valitsuses töötamise küsimust. Mul ei ole kunagi olnud silme ees eesmärk saada mingi ametikoht.“

UDAR-i juht märkis, et Ukrainas on miilitsaid, kellel on olemas väärikus – nad hakkavad töölt lahkuma ja tulevad üle rahva poolele.

„Ma pöördun kõigi siseministeeriumi, sisevägede ja eriüksuste töötajate poole. Täna ei ole teil isegi ministrit – ta on kohusetäitja. Seetõttu mõelge järele, kellele teist pannakse hiljem vastutus vägivalla eest oma rahva vastu. Olge inimesed ja kaitske kodanikke, mitte Janukovõtšit!“ ütles Klõtško.

Ajakirjanikele ütles Klõtško, et läbirääkimised võimuesindajatega amnestia üle kestsid pikalt. Võimud pakuvad amnestiat alles pärast administratiivhoonete vabastamist meeleavaldajate poolt, mis tähendab tegelikkuses kogu Maidani vabastamist.

„Me ei ole sellega nõus. Seetõttu koguneb raada homme (kolmapäeval – toim.) taas erakorralisele istungile. Aga me mõistame, et inimesed ootavad palju rohkemat kui valitsuse tagasiastumist! Seetõttu saavad tähtsaimateks sammudeks täielik võimuvahetus ja presidendivalimised!“ rõhutas Klõtško.