8. aprillil vahistasid Keenia võimud kaheksa taiwanlast ja saatsid need välja Hiinasse. Teisipäeval saadeti Hiinasse välja veel 37 Taiwani kodanikku. Ühe kinnipeetu poolt üleslaetud videos näidatakse, kuidas taiwanlased politseile vastu hakkavad, kui see alustab nende vanglast lennukile eskortimist. "Me ei ole hiinlased!" karjub üks neist inglise keeles.

Hiinas on kõigi nimetatud isikute vastu algatatud uurimine seoses väidetava küberkuritegevusega. Väljasaadetud taiwanlased olid sama süüdistusega ka Keenias kohtu all, ent seal mõisteti nad õigeks.

Keenial puuduvad Taiwaniga diplomaatilised suhted ja riik peab saart ametlikult Hiina osaks. Taiwani välisministeeriumi teatel oli ühel väljasaadetutest ka USA pass. USA välisministeerium ei kommenteeri juhtunut. Taiwan nimetab juhtunut inimrööviks. Keenia kinnitusel rikkusid kõik kahtlusalused viisarežiimi ja nad tuli välja saata samasse riiki, kust nad saabusid: Hiinasse.

Tüli tekkis ajal, mil Hiina ja Taiwani suhted on niigi viletsad. Jaanuaris valiti Taiwani presidendiks Tsai Ing-Wen, kes seisab häälekalt riigi iseseisvuse eest. Tsai asub võimule 20. mail. Hiina peab Taiwanit enda separatistlikuks provintsiks.