Ida-Ukrainas sai vigastada ja langes vangi kaks Vene sõdurit, kes on nüüd Kiievi haiglas ravil. Moskva aga eitab endiselt sõjategevuses osalemist. Sõdurid said laupäeval haavata ja langesid vangi Štšastja linna lähedal Luganskis, vahendab The New York Times.

End seersant Aleksander Aleksandroviks nimetanud sõdur ütles, et kuulub Vene erivägedesse ning tegutses 14mehelises rühmas, mis alates märtsi algusest Luganskis mässuliste kindluses paikneb.

Venemaa eriüksuslased on teadaolevalt Ukraina separatistide ridades Ida-Ukrainas võidelnud konflikti algusest saadik, kuid Venemaa eitab seda ja kui eelmisel aastal mitu Vene sõdurit Ukrainas tabati, ütles Venemaa president Vladimir Putin, et nad eksisid ära. Ka seekord kinnitas Putini kõneisik Dmitri Peskov, et mingeid Vene sõdureid Ukrainas pole.

Ukraina kindralstaabi ülem Viktor Muženko ütles, et kaks haavatud sõdurit viidi Kiievisse haiglasse, üks neist oli haavata saanud õlast ja teine paremast jalast. Mehed saadi kätte strateegilise elektrijaama lähedal luurel olles.

Teise Ukraina sõjaväe kõneisiku Andriy Lõsenko sõnul ei saa Moskva pärast Vene sõdurite kinnivõtmist enam nende kohalolekut eitada. „Nad olid luuramas ja tapsid meie inimesi,“ sõnas ta.