Peamiselt keskendutakse Hidden Valley Lake’I piirkonnale, mis on looduskatastroofis enim kannatanud.

“Me oleme loomainimesed ning püüame terveid isendeid abistada, tuues neile toitu ja vett,” selgitas Madigan, kes on varasemalt kriisiolukordades ravinud sadasid loomi. “Võib juhtuda, et mõned loomad on üksi olnud nädalaid, toome vajadusel nii hobustele, koeradele kui kassidele varjualuse ning aitame neil ühineda,” lisas ta.

Lisaks tegelevad vabatahtlikud aktiivselt vigastada saanud loomade ravimisega. “Esineb olukordi, kus loomad on tulekahjude eest põgenemisel saanud vigastada, sel juhul vajame ka loomaarstide abi,” ütles Madigan.

Tulekahjude käes kannatab Kalifornias hetkel ligikaudu 27 000 hektari suurune ala ning päästjate tööd takistavad väiksematele teedele langenud rusud, mis tihtipeale alles hõõguvad. Probleeme on ka telefoni- ja elektriliinide sattumisega maapinnale.

Laupäeval langes metsatulekahju ohvriks ka Kalifornia põhjaosas asuv Napa veinipiirkond. Katastroofis on hukkunud vähemalt 1 inimene, ligi 600 elaniku kodud on hävinud. 13 000 ohvrit ootavad võimalust oma elupaika naasmiseks.