Londoni politsei teatas kuue inimese hukkumisest, nentides, et see arv eeldatavasti kasvab. Dan Daly pealinna päästeametist tõdes täna hommikul, et põlengut, mis öö jooksul võttis võimust pea kõikide korruste üle, pole jätkuvalt suudetud kontrolli alla saada.

Daly tunnistas, et see on nende jaoks ulatuslikuim põleng viimastel aastakümnetel. Kõigest 15 minutiga levis tuli üle kogu Grenfell Toweri, lõõmates kokku 22 korrusel.

Teade põlengust laekus kohaliku aja järgi kell 00.54, vahendab uudistekanal BBC.

„Me nägime inimesi akendel linadega lehvitamas ja karjumas „aidake, aidake“, kuid nüüd on nad kõik sealt kadunud,“ ütles üks muretsev päästetöötaja telekanalile ITV.

„Inimesed karjusid meeleheitlikult abi järele, suurem osa oli akendel, mõned ka maja katusel. Keegi viskas aknast alla oma väikelapse, lootuses, et ta elab kukkumise üle,“ ütles pealtnägija telekanalile Sky.

Tulekahju sai alguse neljandalt korruselt. Alul paluti inimestel jääda oma korteritesse, aga kui tuli hakkas ootamatult kiiresti levima, mõisteti, et see oli vale otsus ja alustati evakueerimisega.

Tunnistajate sõnul hüppas osa elanikest põrgukuumuse ja lämmatava suitsu tõttu aknendest välja, osa tegi aga linadest ja kardinatest köisi, et nende abil alla ronida. Nende sõnul ei jätkunud päästjatel redeleid, et inimesi päästa.

Hoone küljest kukub põlevaid tükke, mistõttu inimesed evakueeriti ka lähedalasuvatest elu- ja ärimajadest.

West Londoni linnaosas Grenfell Toweris puhkenud tulekahjut kustutab rohkem kui 200 tuletõrjujat ja 40 tuletõrjeautot. Tegemist on suure intsidendiga, ütles suurlinna meer Sadiq Khan.

Londoni politsei teatel osutati kohapeal mitmele elanikule arstiabi põlengusuitsu sissehingamisega seoses ja piirkond eraldati. Liiklus tornhoone ümbruses suleti. Vähemalt 50 inimest hospitaliseeriti.

Kohalikud elanikud hoiatasid juba eelmisel aastal ametnikke, et hoone on tuleohtlik.

Eestlane Londonis, saada oma pildid ja kommentaarid vihje@delfi.ee!