Saksa Baieri liidumaa linnas Simbach am Innis leidsid otsingumeeskonnad kolm inimest, kes olid majja lõksu jäänud, ning samast lähedalt veel ühe surnud naise. Prantsusmaa keskosas hukkus 86-aastane naine, vahendab BBC News.

Kümned linnad on üleujutatud ja inimesi on päästetud helikopteritega. Ennustatakse, et veetase tõuseb veel mitu päeva.

Kõige rohkem kannatada saanud piirkond Lõuna-Saksamaal on Rottal-Inni kreis, kuhu on loodud katastroofikeskus.

Paljudes kohtades on veetase tõusnud mitu meetrit üle tänavapinna. Elanikud, keda tulvavesi ootamatult tabas, tuli päästa helikopteritega.

Triftenis jäi teisipäeva õhtul koolimajja lõksu 250 last, kuid neil õnnestus kolmapäeval hoonest lahkuda.

Ka Simbach am Innist päästeti 350 õpilast. Evakueeriti ka seal asuv varjupaigataotlejate vastuvõtukeskus.

Eriolukord kuulutati välja ka ajaloolises Passau linnas Austria piiril. Samas lähedal Pfarrkirchenis sadas kolmapäeval kuue tunni jooksul maha üle 35 liitri vett ruutmeetri kohta, teatas Saksa ilmateenistus.

Prantsusmaal Pariisi lähedal tuli evakueerida Nemours’i linn. Siseminister Bernard Cazeneuve teatas, et päästetöötajad on kahe päeva jooksul Belgia piiri ja Burgundia regiooni vahel läbi viinud üle 8000 päästeoperatsiooni.

Kesk-Prantsusmaal on tegemist ühe rängema üleujutusega viimase saja aasta jooksul. Loiret’ piirkonnas sajas kolme päevaga maha kuue nädala keskmine sademete hulk.

Souppes-sur-Loing’is leiti üleujutatud majast 86-aastase naise surnukeha.

Seine’i kõrge veetase Pariisis on sundinud sulgema mitmeid promenaade. Kardetakse, et veetase tõuseb lähipäevil veel meetri võrra.