Tegemist oli esimese korraga, kui Põhja-Korea juht külastas Pyongyangis lõunakorealaste esinemist. Kimi nähti mõnedele lauludele kaasa plaksutamas ja esinejatega koos fotode jaoks poseerimas, vahendab Reuters.

„Meie kallis seltsimees juht ütles, et tema süda paisus ja ta oli liigutatud vaatepildist, kuidas tema inimesed süvendasid oma arusaamist Lõuna-Korea populaarsest kultuurist ja rõõmustasid siiralt,” teatas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA.

Põhja-Korea publik plaksutas, hõiskas ja laulis mõnedele lauludele kaasa. Hiljem toodi Lõuna-Korea esinejatele lilli.

„(Kim Jong-un) näitas etenduse ajal üles suurt huvi ning küsis laulude ja sõnade kohta küsimusi,” ütles Põhja-Korea kultuuriminister pärast kontserti ajakirjanikele.

Eilne kontsert toimus pealkirja all „Kevad on tulemas” Pyongyangi idaosas asuvas suures teatris ja sellel esines Lõuna-Korea artistide eliit, sealhulgas veteranlauljad Cho Yong-pil ja Lee Sun-hee, rokkstaar Yoon Do-hyun ja laulja Baek Ji-Young ning K-popi esitav tüdrukutebänd Red Velvet.

Nagu kontserdi pealkiri, tõi kontsert kahe Korea jaoks „rahu kevade”, tsiteeris KCNA Kimi, kes väljendas lootust „külluslikule sügisele”.

Lisaks kontserdile esinesid eile Pyongyangis ka Lõuna-Korea taekwondo näidisesinejad, keda jälgis 2300 põhjakorealast.