Portaali News.am teatel olidgi Jerevanis juba varahommikust kõik peamised teed blokeeritud.

Suletud oli tee, mis viib kesklinnast Zvartnotsi lennujaama, ning teed, mis ühendavad kesklinna äärelinnadega. Kohvritega inimesed kõndisid jalgsi lennujaama suunas.

Pašinjan teatas eile, et halvatud on metroo- ja raudteeliiklus, blokeeritud teed Zvartnotsi lennujaama ning automagistraalid põhi-lõuna ja Ararat-Jerevan.

"Mu kallid, neil minuteil on halvatud metroo ja raudtee töö, blokeeritud tee lennujaama," ütles Pašinjan, kes lisas, et protestijatega on ühinenud ja streigi välja kuulutanud paljude koolide ja ülikoolide kollektiivid.

Facebooki otseülekandes kutsus Pašinjan hoiduma igasugustest kokkupõrgetest ja agressioonidest. Kogu tegevus peab tema sõnul olema eranditult rahumeelse iseloomuga.

Kohaliku meedia teatel ei olnud Jerevanis praktiliselt ühtki suuremat tänavat, kus liiklus oleks kulgenud häireteta. Sõiduteele oli toodud prügikaste ja rehve. Meeleavaldajad olid peamiselt noored inimesed, kes tantsisid, kuulasid muusikat ja tagusid trumme.

Protestiaktsioonid toimusid ka teistes Armeenia linnades. Riigi suuruselt teises linnas Gjumris blokeerisid meeleavaldajad mitu peatänavat ning Širaki maakonna- ja Gjumri linnaadministratsiooni hooned, nõudes, et sealsed töötajad nendega ühineksid.

Protestiaktsioonid toimusid ka Armeenia suuruselt kolmandas linnas Vanadzoris. Meeleavaldajad kogunesid seal Aika väljakule ja nendega ühinesid õmblusvabriku Gloria töötajad. Blokeeriti sissepääsud Lori maakonna- ja Vanadzori linnaadministratsiooni hoonetesse. Nõuti Lorist pärit oleva valitseva Vabariikliku Partei parlamendifraktsiooni esimehe Bagram Bagdasarjani mandaadist loobumist.

Kotaiki maakonna keskuses Razdanis blokeeriti hommikul mitmeid tänavaid. Kõnniti rongkäigus mööda tänavaid ja kutsuti inimesi endaga ühinema.

Eriti nõudis Pašinjan Jerevani lennujaama viivate tänavate ja teede sulgemist, vahendab RIA Novosti.

„Homme peavad riigiteenistujad välja kuulutama üldstreigi. Homme võib totaalse kodanikuallumatuse aktsiooniga mitteühinenute arvu lugeda sõrmedel,” ütles Pašinjan üleeile.

„Kella 8.15-st viime me läbi totaalse kodanikuallumatuse aktsiooni, kuulutame välja üldstreigi, blokeerime kõik tänavad ja teed lennujaama,” rõhutas Pašinjan.

Pašinjani sõnul jäävad protestijate nõudmised endisteks: peaministriks tuleb valida „rahva” kandidaat.

Pašinjani poolehoidjad väljendasid valmisolekut avaldada Jerevanis meelt kuni võiduni.

Eile ei valinud Armeenia parlament Pašinjani uueks peaministriks. Tema poolt oli 45 parlamendi liiget ja vastu 53.

Pašinjani juhitava erakonna Kodanike Kokkulepe pressiesindaja Tigran Avinjan ütles, et Pašinjani kandidatuur peaministri kohale esitatakse uuesti.

„Me esitame kindlasti Nikol Pašinjani kandidatuuri peaministri ametikohale. Ma arvan, et rahvaliikumine on juba saavutanud edu, nädala pärast tuleb see edu lihtsalt juriidiliselt kinnitada,” ütles Avinjan.

Põhiseaduse järgi tuleb uued peaministri valimised läbi viia seitsme päeva jooksul. Kandidaate ei esita siis enam fraktsioonid, vaid vähemalt kolmandik parlamendi liikmetest. Kui ka siis peaministrit valida ei suudeta, saadetakse parlament automaatselt laiali.