Kui enamik hääli oli loetud, oli Likud võtmas 120-kohalises parlamendis 29 kohta ning lähim konkurent sionistlik liit 24 kohta, vahendab BBC News.

See tähendab ilmselt uut Netanyahu juhitavat koalitsioonivalitsust.

Pärast valimisjaoskondade sulgemist Tel Avivis juubeldavatele toetajatele peetud kõnes ütles Netanyahu, et on juba rääkinud teiste tsentrist paremale jäävate erakondade juhtidega ilma viivituseta uue koalitsiooni loomisest.

Netanyahu nimetas valimisi suureks võiduks Likudi jaoks, mis oli valimiste-eelsete küsitluste järgi sionistlikust liidust maha jäänud. Netanyahu sõnul saavutati võit kõige kiuste.

Sionistliku liidu juht Yitzhak Herzog ütles oma toetajatele, et on kindel, et tema moodustab uue valitsuse.

Kui lõplikud tulemused on teada, annab president Reuven Rivlin valitsuse moodustamise ülesandeks selle erakonna juhile, millel on tema arvates suurim võimalus koalitsiooni moodustamiseks.

Netanyahust võib saada Iisraeli kõige kauem ametis olnud peaminister.

Valimistel saavutas kolmanda koha Iisraeli araablaste parteide ühendus umbes 13 kohaga parlamendis. See nimekiri on aga teatanud, et valitsusse ei lähe.

Netanyahu on lubanud mitte lasta tekkida Palestiina riigil, kui ta neljandat korda peaministriks saab. Sionistlik liit aga on väljendanud toetust kahe riigi lahendusele ning lubanud parandada suhteid palestiinlaste ja rahvusvahelise kogukonnaga.