Ühe versiooni järgi vastutas maffia ninamees grupeeringu liikmete Euroopas toimepandavate kuritegude eest saadavate honoraride eest. Teise versiooni kohaselt jooksis Šušanašvili kätte kokku kogu kuritegelikul teel saadud raha, mille ta paigutas legaalsesse ärisse. Rahvusvahelise Prantsuse raadio andmetel pesi grupeering raha ühe Hispaania juveliiri kaudu, kes elab Valèncias, aga ka Armeenia emigrantide kaudu, vahendab Lenta.ru.

Interfax teatab Šveitsi prokuratuurile viidates, et vahistamisi toimus Šveitsis, Saksamaal, Austrias, Itaalias, Prantsusmaal ja Hispaanias. Enne seda olid mitmete Euroopa riikide õiguskaitseorganid kuritegeliku grupeeringu tegevust, struktuuri, töömeetodeid ja finantseerimiskanaleid uurinud.

Uurimise käigus õnnestus välja selgitada, et rahvusvahelises kuritegelikus rühmituses kehtis range hierarhia, seda juhiti Hispaaniast ja kõik tulud läksid ühisesse kassasse. Põhilisteks kuriteoliikideks olid murdvargused, varastatud esemete müümine ja tapmiste kavandamine.

Operatsiooni initsiaatoriks oli Hispaania, kus mitemete operatsioonide käigus vahistati 24 inimest. Neid süüdistatakse narkootikumide ja relvade müügis ning rahapesus.