UNIAN-i korrespondendi teatel moodustus inimkolonn mitmest osast.

Kõige ees olid veteranid, võimuesindajad ja patriootiliselt meelestatud noored Ukraina lippudega. Kolonni lõpus seisid inimesed punalippude, võidu lippude ja Teisest maailmasõjast osavõtnute portreedega. Mõned viimastest kandsid ka Georgi linte, mida oli kinnitatud ka portreede külge. Kolonni selles osas oli ka Harkivi linnanõukogu liige Andri Lessik, kes demonstreerib oma Vene-meelset hoiakut pidevalt ka istungitel.

Esimene kaklus toimus Ukraina-meelsete noorte ja Lessiku vahel, kes kandis Georgi linti. Ülejäänud punalippudega seltskond hakkas mälestusmärgile lähenedes skandeerima „Fašism ei lähe läbi“ ja „Aitäh vanaisale võidu eest“. Nende ja patriootiliselt meelestatud noorte vahel puhkesid kokkupõrked.

Patriootilised noored tõrjuti mälestusmärgi juurest eemale, pärast mida hakkasid punalippude all olijad skandeerima „Head võidupäeva!“ Pärast seda toimus veel mitmeid kokkupõrkeid.

Mälestusmärgi juurde toodi kiivrite ja kumminuiadega politseiüksused.

Korrakaitsjad töötavad 7.-9. mail Harkivis tugevdatud režiimil. Politsei Harkivi oblastivalitsuse teatel on korra tagamisse kaasatud umbes 5000 jõustruktuuride töötajat.