"Mul on rõõm liituda Trumpi meeskonnaga. Mitte keegi ei ole paremini võimeline jõuliselt juhtima Ameerikat nii sise- kui välisriiklikult, kui Donald Trump," selgitas Christie ühisüritusel Texases.

New Jersey kuberneri tuntakse pigem mõõduka vabariiklasena, mistõttu on üllatav, et Christie'st sai esimene Trumpi ametlikult toetama asunud vabariiklaste suurfiguur, märgib uudisteagentuur Reuters.

Christie sõnul on vabariiklastel kõige tõenäolisem võimalus Valgesse Majja jõuda just Trumpiga.

Tema meelest ei oleks küsimustki, et kinnisvaramogul muudaks Washingtoni kurssi ning takistaks demokraatide esinumbril, endisel New Yorgi senaatoril ja eksvälisministril Hillary Clintonil saamaks presidendiks.

Trumpi jaoks tuli Christie toetusavaldus vahetult pärast rasket teledebatti, milles Texase senaator Ted Cruz (45) ja Florida senaator Marco Rubio (44) teda taas kord vihaselt ründasid.

Nagu varasemate väitluste ajal muutus debatt kiiresti karjumiseks ja isiklike solvangute loopimiseks.

„Kui ta poleks pärinud 200 miljonit dollarit, kas te teate, kus Donald Trump oleks? Müüks Manhattanil kelli,“ kuulutas Rubio, kes kritiseeris ka Trumpi läbikukkunud internetis hariduse andmise ettevõtmist, Trump Universityt, ja süüdistas kinnisvaramogulit ameeriklaste asemel võõrtööliste palkamises oma ehitusprojektidele.

Järgmine teisipäev on USA-s niinimetatud superteisipäev, kui eelvalimised toimuvad 11 osariigis. Erakonna presidendikandidaadiks nimetamiseks vajalikest delegaatidest veerand jagatakse ära just sel päeval. Rubio ja Cruz on tohutu surve all ning nad peavad Trumpi troonilt tõukama enne, kui viimase edumaa muutub kättesaamatuks. Arvamusküsitluste järgi on aga Trump favoriit 11 osariigist kümnes.

Trump on võitnud esimesest neljast eelvalimisest kolm.