Videolõigul on näha, kuidas Wiltshire`i konstaabel Lee Birch tulistab elektrirelvast 23-aastast Daniel Dove`i. Kuigi kohus lubas selle videolõigu avalikuks teha, üritas kohalik peakonstaabel selle avalikustamist takistada, kirjutab leht.

Dove`il, kes vahistati purjuspäi avaliku korra rikkumise kahtlusega, käsutati videos end paljaks võtta. Mees eemaldas enda bokserid ning viskas need konstaabel Birchi suunas. Selle peale haaras viimane taseri ja tulistas sellega Dove`ile rinnapiirkonda. Selle peale kukkus mees pikali.

Teisipäeval otsustas kohus, et konstaabel Birch ei ole süüdi kallaletungis ega rikkunud politseiohvitserina korda. Niisamuti tühistati ka süüdistused Dove`i osas.

Pärast kohtuotsust palus meedia aga videot endale, et seda suure avaliku huvi tõttu avaldada. Kuigi ükski osapool ei vaidlustanud kohtus video avaldamist, siis keeldus Wiltshire`i peakonstaabel Patrick Geenty The Guardianile seda videot andmast ja keelas selle avaldamise. Lehel õnnestus video siiski kolmdalt allikalt saada ja see avaldada.