Tavaliselt valmistavad diplomaatidele muret teised Briti poliitikud ning kuninganna Elizabeth II käitub poliitilise korrektsuse ja viisakuse kehastusena. Teisipäeval aga õnnestus riigipea ametlikul kaameramehel lindile jäädvustada dialoog, kus kuninganna arutab aiapeol hiinlaste matslikku käitumist. Ning millegipärast saadeti lindistus ka meediale.

Vestlus algab, kui kuningannale tutvustatakse politseiametnikku Lucy D'Orsit, kes vastutas oktoobrikuus toimunud Hiina presidendi Xi Jinpingi turvamise eest. „Halb õnn,“ kommenteerib kuninganna tema ülesannet.

Kuninganna ja politseinik arutavad hiinlaste käitumise üle ja D´Orsi märgib, et ühel hetkel jalutasid hiina ametnikud kohtumiselt Briti suursaadikuga välja.„Nad olid suursaadiku vastu väga ebaviisakad,“ nõustub kuninganna ning lisab, et hiinlaste käitumine oli „tavatu“.

Buckinghami palee vastas meedia pärimistele, et ei kommenteeri kuninganna eravestlusi. Hiina välisminister teatas, et Xi visiit oli väga õnnestunud ja kahe riigi suhetes on alanud "kuldne ajajärk".

Kummalisel kombel avaldati teisipäeval veel teinegi video, kus Briti peaminister David Cameron pilkab korrumpeerunud Nigeeria ja Afganistani poliitikuid. Cameron räägib kuningannale, et valitsus valmistub korruptsiooniteemaliseks tippkohtumiseks. „Ja meile tulevad nigeerlased, tegelikult tuleb siia fantastiliselt korrumpeerunud riikide esindajaid,“ ütleb Cameron naerdes. „Nigeeria ja Afganistan, ilmselt kaks maailma kõige korrumpeerunumat riiki.“ Vestlus jätkub Canterbury peapiiskopi tõdemusega, et Nigeeria praegune president ikkagi ei ole korruptant.

Nigeeria president Muhammadu Buhari teatas, et on märkusest sügavalt šokeeritud ja tal on piinlik, kuid loodab, et Briti valitsusjuht viitas Nigeeria eelmistele valitsustele.