Ohtlikel aladel tegutsevate abiorganisatsioonide teatel sai surma vähemalt 70 inimest, vahendab uudistekanal BBC.

Avalikelt suhtlusvõrgustike kanalitelt võib leida fotomaterjali keemiarünnaku ohvritest: meestest, naistest ja lastest, kel, nagu gaasirünnaku-järgselt tavaline, tuleb suust välja vahtu.

Ametnike sõnul on karta, et hukkunute arv alles tõuseb ja jõuab vähemalt sajani, arvestamata riski, et režiim võib keemiarünnakute korraldamist rahvusvahelisest pahameelest hoolimata jätkata.

Juba mõnda aega venelaste sõjalisel toetusel mässuliste vastu edenev president Assad eitab „igasuguse keemiarelva kasutamist“, öeldes, et jutt seesugusest rünnakust on mässuliste kaval taktika, millega nad soovivad juhtida tähelepanu eemale tõsiasjalt, et Ida-Ghouta paistab neil käest libisevat.

USA andis aga eile õhtul teada, et kui teadetel keemiarünnaku korraldamisest on tõepõhi all, ei ole rahvusvahelisel kogukonnal võimalik neid eirata ja sel tuleb asuda tegutsema.

Tähelepanu! All olev video on võigas, sisaldades kaadreid hukkunutest.

Here is one of the horrifying videos coming out of Douma in Syria tonight showing the aftermath of what seems to be a chemical gas attack. These people were hiding underground from the bombing, leaving them more vulnerable to gas. pic.twitter.com/mm9jgBZ4V8— Liz Sly (@LizSly) April 7, 2018