Maailma tervishoiuorganisatsiooni kinnitusel on kõik ajutised haiglad pärast valitsusvägede viiepäevaseid õhurünnakuid ja suurtükituld rivist väljas, kirjutab BBC.

Teistel andmetel mõni raviasutus siiski tegutseb, kuid inimesed ei julge neisse minna. Tsiviilkaitse vabatahtlike grupi kinnitusel on laupäevastes rünnakutes hukkunud 61 tsiviilelanikku. Rida välisallikaid on ka tsiteerinud kohalikku vabatahtlikku päästetöötajat, kelle sõnul on linnas isegi laibakotid otsa lõppenud.

Arstid on seni suutnud haiglates tööd jätkata, kuid praegused rünnakud on nii jõulised, et vajalikud varud on otsakorral, vahendab Reuters.

Linnatänavad on tühjad, inimesed otsivad pelgupaika kodudes. Lisaks meditsiinivarustusele hakkab otsa lõppema ka söök ja kümneid tuhandeid peresid ähvardab nälg. Vabatahtlikel on raske hädaabikutsetele vastata, sest tänavad on mürsurahe all.

USA Valge Maja julgeolekunõuniku Susan Rice’i sõnul on valitsusvägede tegevus koletu. „Süüria režiim ja nende liitlased, iseäranis Venemaa, vastutavad tagajärgede eest, mis need teod Süürias ja mujal kaasa toovad,“ ütles Rice.

Ühendkuningriigi rahvusvahelise arengu ministri Priti Pateli sõnul on tegu süstemaatilise tegutsemisega, et hävitada linnas viimasedki avalikud teenused, jättes sajad tuhanded inimesed arstiabita.