„See on uskumatu au,“ ütles esimene ebolaviirusesse nakatunud ameeriklane ning organisatsiooni Samaritan's Purse meditsiinimissioonide nõunik dr Kent Brantly Today Newsi vahendusel. „Need, kes maksid oma teenistuse eest kõrgeimat hinda, on lääneaafriklased ise. Minu jaoks on au olla peetud selle seltskonna osaks.“

Arstid, õed, kiirabiautode juhid ja esmaabi andjad on mänginud ja mängivad jätkuvalt asendamatut rolli haigusega võitlemisel selle algallika juures, tehes tööd epideemia peatamiseks globaliseerumise ajastul. Tänaseks on ebolasse nakatumise juhtumeid olnud üle 17 000 ning surnud on üle 6000 inimese.

„See pole lihtsalt ajalooline sündmus, millele me tagasi vaatame, see juhtub endiselt... Nad on endiselt kaevikutes seda sõda sõdimas,“ ütles Brantly.

Time avaldas kolmapäeval mitmeid versioone oma esikaanest. Kõigil on kujutatud erinev ebola vastu võitleja. Nende hulgas on ebolast paranenud dr Kent Brantly, dr Jerry Brown, õde ja ebolast paranenu Salome Karwah, Piirideta Arstide vabatahtlik Ella Watson-Stryker ning kiirabimeeskonna juht ja ebolast paranenu Foday Galla.

Teiste aasta inimese kandidaatide hulgas olid Taylor Swift, Fergusoni meeleavaldajad ja Vladimir Putin.