Ortega tagandamise eel võttis sõjavägi laupäeva hommikul prokuratuurihoone piiramisrõngasse, et senisel peaprokuröri ei oleks võimalik sinna enam siseneda, vahendab uudisteagentuur AP.

„Ma olen vastu prokuratuuri peakorteri piiramisele ning mõistan hukka selle omavolilise sammu nii kodumaise kui ka rahvusvahelise kogukonna ees,“ säutsus Ortega oma Twitteri kontol.

Ortega oli algselt president Nicolás Maduro toetaja, ent taandas end tema valitsusest kevadel pärast ulatuslike meeleavalduste puhkemist ja asus seejärel võime kritiseerima. Nüüd ootab teda seoses „tõsiste eksimustega“ ees kohtulahing, ähvardas valitsusmeelne ülemkohus.

Ortega sõnul alustati temavastast kampaaniat, mis päädis tema ametist tagandamisega, seetõttu, et võimudele oli vastumeelt, et prokuratuur asus tema juhtimisel tegelema korruptsiooni- ja inimõigusjuhtumitega.

Venezuela president jätkas pärast uue põhiseadusassamblee loomist opositsiooni mahasurumist. Teisipäeval võeti kinni kaks prominentset Venezuela opositsiooniliidrit, Leopoldo López ja Antonio Ledezma, keda tuntakse Maduro vastase liikumise sümbolitena, ja toimetati trellide taha. Vanglast toimetati nad nädalavahetusel taas koduaresti.