"Need on lõplikud tulemused, rahvas on teinud oma otsuse," ütles riikliku valimiskomisjoni esimees Tibisay Lucena pressikonverentsil, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Ametnike sõnul toetas Maduro (50) vastaskandidaati, Miranda osariigi kuberneri Henrique Caprilest 49,06 protsenti valijaist.

Märtsis vähki surnud presidendi Hugo Chávezi poliitiliseks mantlipärijaks peetav Maduro kuulutas end ka ise võitjaks, öeldes, et tegu oli "ausa valimistriumfiga".

Vahe kahe kandidaadi vahel on märksa napim, kui valimiseelsete prognooside põhjal võis arvata. Gallupifirma Hinterlaces korraldas märtsi keskel arvamusuuringu, mis andis Maduro toetuseks 53 ja Caprilesele 35 protsenti.

Opositsioonijuht Capriles (40) hoiatas valimispäeval, et on olemas plaan tulemuste võltsimiseks. Ta on süüdistanud võime riigimeedia ja maksumaksjate raha kasutamises Maduro kampaania huvides.

Endine bussijuht ja ametiühingutegelane Maduro on aga kogu oma kampaania vältel süüdistanud poliitilisi rivaale, et need kavandavad tema tapmist ning ei kavatse valimistulemusi tunnistada.

Naftarikast Venezuelat 14 aastat juhtinud Chávez suri 5. märtsil 58-aastasena, taastumata detsembris Kuubal tehtud järjekordsest vähioperatsioonist. Enne lõikusele minemist nimetas Chávez senise asepresidendi Maduro võimupärijaks.

Venezuela opositsioon üritas saavutada üllatusvõitu, lootes lõigata kasu kurvast mõrvastatistikast, pidevast toidu- ja elektrinappusest ja kõrgest inflatsioonist.