„Föderaalse julgeolekuteenistuse allüksustes Kaukaasias läbi viidud sisekontrolli käigus selgitati välja tõsiste seaduserikkumiste tunnused. Kontrolli materjalid anti üle uurimisorganitele. Praegusel ajal on kindral G. A. Lopõrev vahi all,“ vahendas RIA Novosti FSO teadet.

Sisekontroll kestis mitu nädalat ja õiguskaitseorganite töötajad uurisid muu hulgas Sotši administratsiooni tööd, teatasid RBK-le kaks uurimisega kursis olevat allikat, kelle sõnul on Sotši linnapea Anatoli Pahhomov selles asjas tunnistaja.

Varem reedel teatas ajaleht Izvestija oma allikatele Venemaa föderaalses julgeolekuteenistuses (FSB) ja Sotši administratsioonis viidates, et kindral Lopõrev vahistati Sotšis vara omastamises kahtlustatuna ning viidi Moskvasse ülekuulamisele. Mõne aja pärast võeti see artikkel Izvestija veebilehelt maha.

Izvestija allikate sõnul toimusid hommikul Sotši linnavalitsuse hoones läbiotsimised, mis olid seotud maatükkide jagamisega olümpiaobjektide ehitamiseks.

Teised allikad rääkisid Izvestijale, et selle asja uurimine, millega on seotud mitmed Sotši kõrgetasemelised ametnikud administratsioonist ja jõustruktuuridest, on kestnud kogu nädala.

Sotši linnapea kohusetäitja, esimene aselinnapea Mugdin Tšermit eitas RBK pärimise peale kogu Izvestija avaldatud informatsiooni ning väitis, et ei tea Lopõrevi asjast midagi. Sotši linnapea Pahhomov on Tšermiti sõnul praegu töölähetusel Kaasanis.

Allikas teatas RBK-le, et Lopõrev vahistati neljapäeval ja teda kuulatakse üle. FSO ei avalda, millised seaduserikkumised kontrolli käigus välja tulid.