Venemaa lipu päev on 22. augustil. Sellel päeval kell 12 algas peoprogramm Jakutskis miitinguga Lenini väljakul. Kell 12.40 pidi algama kohaliku piirkonnavalitsuse ametnike jalgrattasõit. Selle marsruut lõppes Komsomolski väljakul, kus kella 13.10 kaeti laud kõigile peokülalistele, kirjutas Gazeta.ru. Laual oli Venemaa lipuvärvides tort.

Juhtus aga see, et ametnikud läbisid marsruudi kiiremini, jõudsid enne ettenähtud aega laua juurde ja panid kogu maiustuse ise nahka. Esialgu oli kavas anda torti lastekodulastele ja vähekindlustatud peredest pärit lastele.

"Meid toodi täna Komsomolski väljakule ja öeldi, et kostitatakse peo auks tordiga. Hoolimata sellest, et jõudsime kohale 20 minutit enne ürituse algust, olid nad juba lõpetanud," ütlesid lapsed Berenginja lastekodust.

Kohalikke võime kritiseerisid ka pensionärid, kes meelitati samuti tordi lubadusega pidustustele ja kes jäid samuti tordist ilma. "Meile öeldi, et programmis toimus muutus, aga kes on sel juhul selles süüdi?" lausis üks osaleja.