Valimistel teiseks tulnud Kommunistliku Partei korraldatud miitingul Kremli lähedal asuval Maneeži väljakul osales üle 3000 inimese, vahendab BNS.

Möödunud nädalavahetusel kogunes Moskvas üle 50 000 inimese, et väljendada pahameelt ulatusliku valimispettuse pärast. Tegu oli suurima protestiga alates 1990. aastatest. Järgmine suurem opositsiooni meeleavaldus on kavandatud laupäevaks.

Neljapäeval tele-eetris vaatajate küsimustele vastates ütles Putin, et meeleavaldused talle muret ei tee, naljatades, et pidas protesti esmalt aidsivastaseks kampaaniaks.

Politsei sõnul osales laupäeval Moskva meeleavaldusel 3300 inimest.

Suuruselt teises linnas Peterburis hõikusid meeleavaldajad "Venemaa saab vabaks!" ning kandsid loosungeid nagu "Andke mu hääl tagasi!". Samuti väljendasid nad nördimust Putini väite üle, et nad palgati protestima.

Peterburi kesklinnas Pionerskaja väljakul oli umbes 5000 meeleavaldajat.

Nii Putin kui ka president Dmitri Medvedev on valimispettust eitanud ning Putin süüdistas USA välisministrit Hillary Clintonit tema kriitiliste märkuste tõttu meeleavalduste õhutamises.

Märtsis toimuvad presidendivalimised ning uusimate arvamusküsitluste kohaselt on Putini toetus nii madalale langenud, et esimeses voorus ta valimisi ei võidaks.