Gratšovilt mõisteti välja ka kompensatsioon kaks miljonit rubla (üle 26 000 euro), vahendab RIA Novosti.

Prokuratuur taotles Gratšovile 17-aastast vangistust. Kohus pidas süüd pehmendavateks asjaoludeks enese ise ülesandmist süüaluse poolt, ülestunnistust, vabandamist ja uurimisele aktiivset kaasaaitamist.

Meest süüdistati tapmisega ähvardamises, tahtlikus tervisele kahju tekitamises ja kahes inimröövis. Gratšov tunnistas osaliselt oma süüd, kuid ainult naise tervisele kahju tekitamises.

Tragöödia leidis aset umbes aasta tagasi. Alguses viis Gratšov naise jõuga metsa, kus ähvardas ta tappa, aga lasi siis lahti.

Hirmunud naine pöördus politsei poole, aga piirkonnavolinik keeldus kriminaaljuurdlust alustamast, viidates kuriteokoosseisu puudumisele. Mõne päeva pärast viis Gratšov naise uuesti metsa, võttis talt ära mobiiltelefoni ja raius kirvega maha tema käelabad. Seejärel viis mees naise kohalikku haiglasse.

Samal päeval ilmus Gratšov politseisse ja tunnistas teo üles.

Uurimiskomitee teatel valmistas Gratšov oma teo ette. Ta ostis ehituspoest plastiksidemed ja kirve ning apteegist erinevas mõõdus žgutte, sidet ja joodi.

Piirkonnavoliniku üle, kes ei alustanud kriminaaljuurdlust, sest ei leidnud Gratšovi tegevuses kuriteo koosseisu, alustati kriminaaljuurdlust ametialase lohakuse paragrahvi alusel.