„Enne aasta lõppu toimub asutav kongress ja registreerimisprotsess justiitsministeeriumis. Partei töönimetus on geide, lesbide, biseksuaalide, transseksuaalide ja heteroseksuaalsete toetajate partei. Me võtame vastu ka heteroseksuaale, et meid ei süüdistataks selles, et me ühendame inimesi sotsiaalse grupi alusel,“ ütles Aleksejev NEWSru.com-i vahendusel.

Aleksejev märkis, et Venemaal ei esinda ükski poliitiline partei vääriliselt LGBT-kogukonna huve. Seetõttu ongi aktivistid sunnitud minema poliitikasse, et kaitsta oma huve: Venemaal ei tohiks olla kohta diskrimineerimisel ja sallimatusel.

Aleksejev lisas, et partei programmi ei piirata ainult seksuaalvähemuste õiguste tagamise küsimustega. Tegelda kavatsetakse ka ökoloogiliste ja sotsiaalprobleemidega. Partei võib asuda eutanaasiat pooldavale seisukohale.

„Partei liikmelisus hakkab olema avatud kõigile, sõltumata seksuaalsest orientatsioonist ja ükskõik millistest muudest isikuomadustest. Meie peamine eesmärk on eripalgelisuse ja tolerantsuse edendamine Vene ühiskonnas,“ ütles Aleksejev. Tema arvates võiks parteid toetada vähemalt kümme protsenti venemaalastest.

Aleksejevi sõnul on väljendanud soovi parteiga liituda Moskva ja Peterburi linna, Moskva, Leningradi, Rjazani, Sverdlovski, Novosibirski, Lipetski, Tula, Rostovi ja Voroneži oblasti, Krasnodari ja Krasnojarski krai, Baškortostani ja Komi vabariigi ning teiste regioonide elanikud.

Venemaa president Dmitri Medvedev kirjutas teisipäeval alla seadusele, mis lihtsustab parteide registreerimisprotseduure. Seadus astus jõusse kolmapäeval pärast avaldamist. Partei registreerimiseks vajalike liikmete arvu vähendati 40 000-lt 500-le inimesele.