Hädaolukordade ministeeriumi kõneisik ütles, et alus nimega Amurskoye reisis jäises Ohhoota meres Šantari saarte poole. Ohhoota meri jääb Venemaa Habarovski piirkonnast ida ja Jaapani Hokkaido saarest põhja poole, vahendas News.com.au.

Täna varahommikul sai Habarovski hädaolukordade ministeeriumi osakond maaki vedanud laevalt hädaabisignaali. „Hetkel on ilmaolud halvad ja väikesed paadid ei saa piirkonnas tööd teha,“ ütles kõneisik ning lisas, et laeva otsis tanker, kuid helikopterite jaoks oli nähtavus liiga halb.

RIA Novosti kirjutas, et Južno-Sahhalinski linna merepäästetööde keskuse teatel kadus laev pärast hädasignaali saatmist. „Laeva otsingud käivad, kuid seni pole me suutnud seda leida,“ öeldi päästekeskusest. „Hädaabi majakas käivitus – ilmselt kukkus see lihtsalt üle parda. Seetõttu ei saa me veel väita, et laev on uppunud.

Hädaabi majakas saatis signaali välja Eesti aja järgi kell 6.15 Šantari saarte lähistelt Ohhoota mere edelaosast. RIA Novosti andmetel jõudis paika, kust majakas signaali välja saatis, tanker Novik, kuid kadunud laeva ta sealt eest ei leidnud.

Ohhoota meri on talvekuudel äärmiselt külm. Möödunud aasta detsembris läks tormis ümber naftaplatvorm, mille 67 töölisest suudeti päästa vaid 14. Ülejäänud leiti surnuna või jäid kadunuks.