"Migrandid on täna ära hirmutatud ja kohutatud. Muidugi nad kardavad ja kükitavad oma keldrites. Kuid nii on see ainult täna. Kui nad peaksid tänavatele tulema, siis saavad kõik nii, et vähe pole," ütles Homeriki teisipäeval Moskvas pressikonverentsil, vahendas BNS.

"Me peame meeles pidama, et Venemaal kahaneb pidevalt töövõimeline elanikkond ning vajadus sisserändajate järele on ja jääb," ütles Homeriki.

"Nende inimeste taga ei seisa keegi, neil pole siin vanemaid ja nad ei kanna siin mingit vastutust. Kui nad hakkavad saama päevast päeva laipu nagu praegu, võib juhtuda midagi täiesti kontrollimatut. Kellegi jaoks pole saladus, et migrante tapetakse sisuliselt iga päev," ütles Homeriki.

Moskva Inimõigusbüroo juht Aleksandr Brod teatas omakorda, et Venemaal on sel aastal toime pandud 188 võõravihast ajendatud rünnakut, tapetud 41 ja vigastatud 293 inimest. Ksenofoobsed rünnakud toimuvad peamiselt Moskvas ja Moskva oblastis, samuti Peterburis ja Leningradi oblastis. Seejuures on Põhja-Kaukaasia vabariikides rahvusliku vaenu pinnal tapetud kaks venelast ja 73 on saanud vigastada.