„Riiklik programm on suunatud tingimuste loomisele ühiskonna konsolideerituse taseme tõstmiseks Venemaa püsiva arengu ülesannete lahendamisel ning rahvusliku julgeoleku tagamisel,“ öeldakse määruse kaaskirjas, vahendab Lenta.ru.

Rõhutatakse, et programm on orienteeritud Venemaa kodanike kõigile sotsiaalsetele kihtidele ja vanusegruppidele, kuid prioriteet antakse lastele ja noortele.

Programm koosneb viiest alajaotusest: teaduslik-uurimislik, metoodiline, informatsiooniline, patriootilise kasvatustöö vormide tänapäevastamine ja vabatahtliku liikumise areng.

Selle realiseerimisse kavatsetakse kaasata rohkem ühiskondlikke ja riiklikke noorte- ja lasteühendusi ja mittetulundusühinguid, suurendada haridusasutuste baasil tegutsevate vabatahtlike organisatsioonide osa ning erinevatest patriootilise suunaga üritustest osavõtvate kooliõpilaste arvu.

29. oktoobril kirjutas Venemaa president alla ukaasile laste- ja noorteorganisatsiooni Venemaa Kooliõpilaste Liikumine loomise kohta. See tegeleb kasvava põlvkonna kasvatamise alase riikliku poliitika tänapäevastamisega. Selle peamine eesmärk on koostöö isiksuse vormimisel „Vene ühiskonnale omase väärtustesüsteemi“ alusel.