„USA sanktsioonide poliitika Venemaa suhtes kestab juba pikka aega. Me oleme seda perioodi kasutanud, et viia läbi teatud uurimistöö, valmistada ette seeria tegevusi, mis võidakse kasutusele võtta just nimelt ebasümmeetrilisel režiimil sanktsioonide režiimi edasise karmistamise korral,“ ütles Rjabkov TASS-i vahendusel.

USA riigisekretär John Kerry ei välistanud varem sanktsioonide karmistamist Venemaa vastu seoses olukorraga Süürias. Sanktsioonide karmistamise poolt on sõna võtnud ka Suurbritannia välisminister Boris Johnson.

Rjabkov ütles Kerry avaldust kommenteerides varem, et USA poliitikute käitumine sarnaneb tingitud refleksidele loomariigis. „Seni toimub kõik sellisel reflektoorsel režiimil,“ ütles Rjabkov. „Nagu Pavlovi koeral: heliseb kell ja algab maomahla eritumine. Kui ahvi kaua puuris hoida, võib ta õpetada ta kangi tõmbama ja talle kukub ette sööt. Nii ka siin: kui miski Venemaa käitumises USA-d ei rahulda, algab kisa sanktsioonide kohta. See on lihtsalt ebaväärikas riigi jaoks, mis peab end võimeliseks oma välispoliitilisi eesmärke saavutama. Selliste meetoditega ei saa saavutada mingeid välispoliitilisi eesmärke.“

Rjabkov märkis, et relvaplutooniumi utiliseerimise kokkuleppe peatamise seaduseelnõu on muu hulgas samuti vastus USA Venemaa-vastastele sanktsioonidele.